• Novinky

            • Didaktické hry v prírode

            • Dnes sme sa  so svojimi žiakmi vybrali do Trstenca v rámci letných didaktických hier.Počasie nám prialo,  slniečko  svietilo a na oblohe ani mráčik. Obuli sme si teda túlavé topánky a hurááááá po cestách – necestách objavovať nepoznané, vidieť nevídané, zažiť jedinečné  a prežiť nezabudnuteľné .... . Absolvovali sme turistiku sučianskou nádhernou prírodou. Naše zážitky a šťastný návrat do školy všetkých potešil. Pozrite si galériu.

               

          • Plavecký kurz našich najmenších
            • Plavecký kurz našich najmenších

            • Plávanie patrí medzi športy, ktoré najviac a najefektívnejšie rozvíjajú základné funkcie ľudského organizmu. Plávanie je šport, ktorý môžeme vykonávať po celý život, dodáva v detstve pocit istoty a bezpečia, upevňuje zdravie, prináša potešenie a príjemne pôsobí na detský organizmus, prospieva obehovému systému, uľahčuje cirkuláciu krvi, zapája celý pohybový aparát, posilňuje dýchacie svaly a zvyšuje kĺbovú pohyblivosť. Aj preto je pre deti veľmi prínosný plavecký kurz už v materskej škole. Tento rok sme kurz realizovali v plavárni v Chalmovej. Deti sa hravou formou zoznamovali s vodným prostredím, s technikou plávania, s bezpečnosťou počas pohybu v bazéne. Vplyvom vzduchu, vody, tepla či chladu si deti otužovali svoje zdravie a zvyšovali odolnosť. Hlavný dôraz sa kládol na individuálny prístup, zohľadňujúci fyzickú zdatnosť, návyky na pohyb vo vodnom prostredí a na individuálne požiadavky dieťaťa. Plavecký výcvik mal úspech, naše deti z neho mali radosť a dúfame, že naň budú dlho v dobrom spomínať.

          • Rozprávkový zámok Bojnice
            • Rozprávkový zámok Bojnice

            • Vo štvrtok 16. júna 2022 sme sa spolu s deťmi z materskej školy a žiakmi základnej školy dostali priamo do rozprávok.

              V Bojnickom zámku sa diali čarovné a nevídané veci.

              Dostali sme sa do troch slovenských ľudových rozprávok - Dlhý nos, O troch grošoch a Laktibrada. Rozprávkové postavičky v pekných oblekoch a nádhera zámku nás celkom vtiahli do čarodejných príbehov.

              Po každej rozprávke nás čakali krásne mladé víly, od ktorých sme do batôžka dostali zrnká obilia.  Tie sme na záver v nádherne vysvietenej sále odovzdali kráľovnej rozprávok.

              Ako to už v rozprávkach býva, všetko sa skončilo dobre. Zvládli sme aj úzke a tmavé schodištia. Plní zážitkov sme sa z rozprávok odviezli veľkým pohodlným autobusom naspäť do Nitrianskych Sučian. :)

               

              (M. Krajčíková)

          • MATURITA PREDŠKOLÁKA
            • MATURITA PREDŠKOLÁKA

            • ,, Dovidenia milá škôlka, my už všetko vieme,,

              Týmito slovami sa s nami lúčili naši predškoláci. Ich prvú skúšku ,, Maturita predškoláka,, zvládli na výbornú a tak mohli byť pasovaní na budúcich prvákov.

              Prajeme vám všetkým veľa úspechov a nech na vašej tvári v školských laviciach iba úsmev žiari.

              ,,My, predškoláci šikovní, veľmi dobre vieme:

              hore letí lietadlo, dole psíček drieme.

              Vpravo dvere do triedy, do tej našej máme.

              Vľavo sa vždy obzrieme, keď cez cestu prechádzame.

              Tabuľa je pred nami, to už predsa vieme!

              Za seba sa neobzrieme, tíško pracujeme."

          • My sme malí umelci
            • My sme malí umelci

            • V spolupráci so základnou školou naše deti z triedy Včielok domaľovali druhú polovicu chýbajúceho obrazu vytvoreného deťmi zo ZŠ. Úlohou detí z materskej školy bolo namiešať správne kombinácie farieb a vytvoriť ucelený pohľad na obraz ,,Kvety vo váze".

            • Matematický Klokan

            • Naše deti sa aj tento rok zapojili do medzinárodnej matematickej súťaže Matematický Klokan. Všetkým zúčastneným ďakujeme za ich snahu a trom najlepším srdečne gratulujeme.

            • Deň detí

            • Deň detí sme strávili v prírode. Deti si zasúťažili v športových, logických úlohách a tiež v úlohách zameraných na zručnosť a rýchlosť. V Trstenci ,,naháňali,, mloky a plašili žabky :) . Keď sme sa vrátili na školský dvor, boli deti vyhodnotené za súťaže a opiekli  si špekáčky. Pánovi starostovi ďakujeme za sladkosti :)

          • Týždeň detskej radosti
            • Týždeň detskej radosti

            • Prvý júnový týždeň patrí našim najmenším. Dnešný deň k nám priletelo interaktívne divadielko Fifo a Vierka, ktoré sprostredkoval Obecný úrad pod vedením pána starostu PhDr. Pavla Caňa. Deti tancom a spevom pomáhali hľadať strateného škriatka Špinka. O sladké maškrty sa postaral Dozorný výbor COOP Jednota. Už teraz sa nevieme dočkať ďalších, tohto týždňových prekvapení.

              MDD - Bosonohá olympiáda

              Tohtoročný MDD bol v našej škôlke opäť nezabudnuteľný. Pani učiteľky sa naplno realizovali a pripravili program plný zábavy, hier, súťaží a zaujímavých aktivít z Bosonohej olympiády... Ďakujeme Obecnému úradu za džúsy a malú sladkosť, pánovi Hofferovi a pani Hofferovej za donuty a džúsy, pani Gabalovej za krásne perníčky a lízatká a v neposlednom rade všetkým rodičom, ktorí prispeli občerstvením a inými darčekovými predmetmi.. Pretože občerstvenia bolo naozaj neúrekom, rozhodli sme sa nechať z týchto dobrôt aj na záhradnú párty.

            • Štvrtáci sa pomaly lúčia...

            • Tradičná rozlúčka prebehla tento rok v netradičnom termíne – v čase, kedy maturanti prežívajú lúčenie so svojimi strednými školami. Tí naši „maturanti prvého stupňa“ si zatiaľ nemusia trápiť hlavu skúškami dospelosti, a tak si mohli spáčku v škole naplno užiť.

              V pondelok po vyučovaní sa šli domov rýchlo zbaliť a spoločne sme sa na školskom dvore stretli o piatej večer. Všetci plne vystrojení so spacákmi, vankúšmi, zubnými kefkami, lampášmi a ďalším potrebným vybavením. Prvých pár hodín strávili s nami aj rodičia, ktorí sa v súboji vybíjanej detí proti rodičom držali statočne, ale nakoniec sme ich porazili a oficiálne potvrdili, že tento deň patril našim štvrtákom.

              Po športovom výkone sme rozdúchali plamene v ohnisku a opiekli sme slaninku, špekáčiky, chlebík, ale aj marshmallow. V pláne bol síce spoločný tanec, no s plnými bruchami sme sa nakoniec neodvážili namáhať sa. 😊

              Rodičov sme postupne poslali domov a keď sme ostali už len v zložení pani učiteľka Terka, Veronika a deti, mohla sa začať dobrodružná časť našej spáčky – čakali nás nočné schovky, film a spanie na žinenkách v telocvični. Skrývanie sa v tmavých triedach a chodbách bolo síce trochu strašidelné, ale adrenalín a endorfíny prehlušili akékoľvek strachy. Noc sme ukončili filmom a postupne sme sa vytrácali do ríše snov – unavení na maximum, no šťastní, že máme za sebou taký skvelý deň. 

              Ráno niektorí buntošili už okolo piatej, no nakoniec sme sa spod spacákov všetci dostali až po siedmej. Raňajky nás posilnili, ale spánkový deficit nás aj tak dobehol a po tretej vyučovacej hodine sme už boli všetci pripravení ľahnúť do svojich postelí. Nočný program ostane zahalený rúškom tajomstva, no veríme, že z fotiek počas denného programu je jasné, ako veľmi sme sa zabávali. 😊

          • Koľko lásky sa zmestí do krabičky od topánok
            • Koľko lásky sa zmestí do krabičky od topánok

            • Naši najmenší sa zapojili do výzvy ,, Máj, lásky čas" a vyrobili pozdrav pre našich seniorov z penziónu v Nitrianskych Sučanoch. Hovorí sa, že každý deň by sme si mali nájsť dôvod na úsmev a to sa našim deťom podarilo krátkym vystúpením a darovaním kvietku. 

            • Deň mlieka

            • Dnes sme si v ŠKD pripomenuli Medzinárodný deň mlieka. Deti si formou pracovného listu zopakovali vedomosti z matematiky a slovenčiny a vytvorili aj zaujímavé výtvarné práce.

          • Deň matiek
            • Deň matiek

            • „Priletela pesnička z rozprávky až sem,

              zo srdca ju, mamička, tebe venujem...“

              Druhá májová nedeľa je každoročne venovaná oslave materinskej lásky, starostlivosti, obetavosti...

              Mamičky, staré mamy, babičky, pre vás všetky sme s deťmi pripravovali vystúpenia a malé darčeky. Nacvičovali sme v triedach, potom spoločne skúšali  v telocvični....

              Za vašu lásku a starostlivosť deti pod vedením pani učiteliek pripravili darčeky, ktoré nestáli peniaze, ale je v nich ukrytá úcta, láska a vďaka. Do svojich vystúpení vložili básne, piesne, scénku, tanček, vyznania i želania.

              Potešiť sme boli aj mamičky a babičky v DSS vedľa našej školy. Na ich tvárach sme videli radosť i dojatie. Boli vďační a urobilo nám radosť, že sme im takto spríjemnili deň.

              (M. Krajčíková)

            • Púť prvákov " Od slovného hodnotenia k známkam"

            •  Formou "Slovného  hodnotenia" boli hodnotení naši prváci počas celého 1. polroka. Vďaka nemu  spoznávali svoje prednosti i slabé stránky. Učilo ich prijať a stotožniť sa s komentom, ktorý hodnotil ich výkon. Boli konkrétne  informovaní o  svojich úspechoch, či neúspechoch a tak mohol každý z nich pracovať na zlepšení svojho osobného výkonu. Po zvážení všetkých predností a efektívnosti,  sme v druhom polroku od slovného hodnotenia úplne neupustili, pretože  ním "obohacujeme" známky. 

              V poradí 3. púť prváčikov  viedla  rôznymi formami myslenia (analýzou, syntézou, kritickým myslením), formami učenia (tematické učenie, rovesnícke učenie), hodnotenia (sebahodnotenie, rovesnícke hodnotenie), ale i formami práce (samostatná práca, práca vo dvojiciach, spolupráca v skupinách).

              Dlhodobý triedny projekt, ktorému sa venujeme počas celého školského roka sa volá NAŠA TRIEDA ČÍTA. Od oboznamovania s knihami v triednej knižnici sme postupne prešli k samostatnému čítaniu. Knihu podľa vlastného výberu čítajú počas vyučovania, keď si už splnili  spoločné zadania, počas prestávok. Keď majú chuť. Doma si vymenili role čitateľa so svojimi rodičmi a súrodencami a teraz čítajú oni im. Založili sme si Čitateľský denník, do ktorého  zapisujú (až po zreprodukovaní vlastného názoru o knihe svojim spolužiakom)  názov prečítanej knihy a vyjadrujú emotikonom svoj pocit. Rešpektujeme právo voľby vo výbere. Na VYV si samostatne zhotovili vlastné Záložky- pomocníčky.

              SPOLUPRÁCA - počas nejednej aktivity sme zistili, že spolu nám je veselšie a dokážeme omnoho  viac. Napr. spoločne sme si zhotovili pomôcku, ktorou lepšie chápeme pojmy jednotky a desiatky, spoločné sme postavili prekrásneho- dokonalého snehuliaka, spoločne sa hráme s balónom, či s obyčajnou kockou počas prestávky.

              MYSLENIE- každé ráno p. učiteľka číta deťom úryvok z knihy, rozprávku, alebo príbeh. Vnímajú deti obsah, zamýšľajú sa nad ním, alebo len relaxujú? Na túto otázku  deti odpovedali formou ilustrácie, kde mali v obláčikoch kresbou vystihnúť dejovú líniu. Vnímajú a zamýšľajú sa. Dokážu zhodnotiť, čo je pravda a čo nepravda? Učia sa. Pomáhajú im pri tom kartičky.

              SAMOSTATNOSŤ - vďaka osvojeniu všetkých písmen, zvládnutej techniky čítania a čítania s porozumením, deti dokážu samostatne vypracovávať úlohy bez predčítania zadania učiteľom. VEĽKÝ SKOK! Dokážu samostane odprezentovať naučený text. (Hviezdoslavov Kubín). Dokážu trénovať seba samého v rýchlosti počítania formou hry, hľadať odpovede (a nevzdávať sa ) na komplikované otázky. Či zabojovať o putovný ORIGINÁL olympijský odznak zdatnosti. A ešte mnoho iného......

              Pracujeme na dodržiavaní správnych hygienických návykov, hodnotíme seba, svojich spolužiakov. Dodržiavame pri tom stanovené kritéria.  Napríklad na VYV - štuplíkujeme. Prváci už všetkým uvedeným pojmom rozumejú a  používajú ich.

              V poslednej 4. púti prváci opäť  veľa spoznajú, či zažijú. Ale to až nabudúce......

              (tr. uč. Viera Habrmanová)

            • Zápis do školy (posúdenie školskej spôsobilosti)

            •  Nástup do školy (začiatok povinného primárneho vzdelávania) patrí medzi "vážne" medzníky v živote každého dieťaťa.  Aj  na pôde  našej školy v mesiaci apríl kontinuálne  a v rôznych formách prebiehal zápis detí, ktoré spĺňali fyziologické kritérium - v deň nástupu dosiahli 6. rok života.

              Cesta k posúdeniu školskej zrelosti trvala niekoľko mesiacov. Aj napriek sťaženým podmienkam (rôzne protiepidemické  opatrenia) sa  podarilo uskutočniť niekoľko dôležitých aktivít:

              Spolupráca ZŠ s MŠ - aktivita "Mám básničku na jazýčku", hospitácia učiteľa 1. ročníka počas výchovno- vzdelávacej jednotky v MŠ, návšteva predškolákov počas vyučovania prvákov v ZŠ, konzultácie učiteľov MŠ a ZŠ (portfólio predškoláka)...... 

              Spolupráca ZŠ s CPPP: posúdenie školskej zrelosti psychológom z CPPPaP v Prievidzi, konzultácie učiteľa 1.ročníka so šp.pedagógom a následná diagnostika dieťaťa (posúdenie potreby inklúzie)  SCSP Zemianske Kostoľany.

              Individuálny zápis : Formou rôznych aktivít vychádzajúcich z odbornej metodiky učiteľ zisťoval všetky oblasti šk. zrelosti (Telesný a somatický vývoj, Poznávacie a kognitívne funkcie, Práceschopnosť, Osobnosť) Cieľom zápisu bolo nájsť prípadnú rizikovú oblasť, ktorá by mohla brániť dieťaťu byť v škole úspešným.

              Spolupráca  ZŠ a rodičov: Po absolvovaní zápisu sa konalo triedne rodičovské združenie, ktoré malo za úlohu informovať a  všeobecne odporúčať ďaľší postup rodičov s cieľom  eliminovať rizikové oblasti detí ( domáce precvičovanie, spolupráca s odborníkmi - logopéd, psychológ, šp. pedagóg, fyzioterapeut). Na základe záujmu rodičov stále prebiehajú individuálne konzultácie s učiteľom 1. ročníka.

              Po zvážení všetkých rád a  odporúčaní  ped. zamestnancov smerujúcich k rodičom , rodičia všetkých predškolákov žiadajú o prijatie na primárne vzdelávanie. Veľmi si  želám, aby ich  rozhodnutie k otázke "načasovania " nástupu  dieťaťa do 1.ročníka,  ohodnotil  "majster čas" ako správne. 

              Pretože....

              ... pocit úspechu

              dokáže dieťaťu dať zmysel

              a vnútornú potrebu (nie prikázanú učiteľom, rodičom)

              vzdelávať sa.

               Na budúcich prváčikov sa tešíme a prajeme im , aby sa im naplnili všetky očakávania, ktoré ich motivujú "BYŤ ŠKOLÁKOM".

              (Viera Habrmanová)

                            

               

            • Máj, máj, máj, zelený, pod oblôčkom (pred školičkou) sadený

            • Mesiac máj sa vo všeobecnosti považuje za obdobie lásky a zrodu nového života. Májová zeleň bola symbolom sily a dobrého rastu. Najvýznamnejšie postavenie medzi rastlinami mal vo zvykoch tohto obdobia strom, ktorý sa v tejto súvislosti označuje ako máj.

              Máj stavia obyčajne mládenec dievčaťu, o ktoré sa uchádza, a ich stavanie je rozšírené na celom území Slovenska.

              Ako máj slúžili najmä vysoké rovné stromy (najčastejšie jedle alebo smreky) zbavené kôry. Ich vrcholce sa zdobili pestrofarebnými stuhami.

              Máje sa stavajú v noci a nasledujúcu nedeľu mládenci obchádzajú domy, pri ktorých stojí máj, a vyberajú „poplatky“ na nadchádzajúcu zábavu - majáles.

              Zvyk stavania májov sa v zmenenej podobe udržal dodnes, stavia sa však zväčša jeden ovenčený strom uprostred dediny alebo hlavného námestia.

              U nás, v Nitrianskych Sučanoch, sa "MÁJ"  slávnostne postavil pri škole pomocou spevu nielen našich školákov, ale aj všetkych folklórnych, či speváckych zoskupení v dedine. Tradícia stavania májov  v dedine opäť ožila po niekoľkých rokoch. O jej pozitívnom vplyve na naše ľudské duše (prežívajúce starosti súčasnej doby) niet pochýb. Fotky a videá sú toho dôkazom.

              V živote človeka má hudba nezastupiteľné miesto. Dokáže navodiť stav relaxu, uvoľniť telo a vypnúť hlavu. Hudba má dobrý vplyv na emócie i city. Aj v škole  sa riadime  touto históriou osvedčenou filozofiou. 

              Verím, že na  vydarené akcie, ako bola "PRVOMÁJOVÁ",  sa môžme tešiť aj dobudúcna. 

              (Viera Habrmanová)

            • SLÁVIK SLOVENSKA 2022

            •  A ja taká dzívočka, ...Oliva, oliva,.....Číže si šuhajko..... Aj takéto slovenské  ľúbozvučné piesne patrili do repertoáru našich spevákov, či speváčiek. V školskom kole sa predviedli víťazi triednych kôl Slávik Slovenska.  Trému sme nechali za dverami, aby  mohli vyniknúť krásne detské  zvonivé hlásky.  Porota zložená s p. učiteliek hodnotila intonačné prevedenie, rytmus a  celkový prejav.

              Súťažilo sa v 2 kategóriach, jedna  ľudová pieseň vybraná z posledného  spevníka 2020 bola "povinnná " a druhú  ľudovú pieseň deti spievali podľa vlastného výberu. Víťazi boli odmenení knihou, diplomom a drobnými darčekmi.

              UMIESTNENIE 1.kategória (1.-3.ročník): 1.Karin Zemanovičová

                                                                                2. Stella Silvestri

                                                                                3. Veronika Balabasová

                                       2. kategória (4.ročník):     1. Nikola Bútorová

                                       Cena poroty: Martina Humajová

                                       Cena diváka: Denisa Macková

              BLAHOŽELÁME!

              Na záver súťaže si všetky deti našej školy zborovo zaspievali známe ľudové piesne a veruže sa ozývali celou školou. Veď onedlho ich spoločne zaspievajú počas STAVANIA MÁJA.

              (Mgr. V. Habrmanová)

               

               

          • DEŇ  ZEME
            • DEŇ ZEME

            • Každý rok 22. apríla si pripomíname DEŇ ZEME.

              Deň našej planéty, našej zemegule, domova všetkých ľudí sveta.

              Zem je aj našou živiteľkou, vďaka jej darom môžeme žiť, dopestovať si chutné potraviny, chovať zvieratá, tráviť čas v krásnej prírode, ale aj využívať rôzne nerasty a horniny. Ale o našu planétu sa musíme aj zaujímať, starať sa o ňu, chrániť si ju. V materskej aj základnej škole sa deti učia budovať si pekný vzťah k našej k našej planéte. Veľa sa o nej učia. Učia sa aj ako jej pomáhať a chrániť si ju. Lebo tým chránime aj seba a našu budúcnosť.

              V piatok nás v škole navštívil  lesník pán Pavol Caňo.  Znova pre nás pripravil zaujímavé rozprávanie a ukážky. Tentoraz to bolo o téme Hmyz v lese a život včiel. Svoje rozprávanie spestril aj hrou na včielky, pri ktorej sa deti dozvedeli o tom, ako trávia včely zimu. Deti dostali aj darček –  omaľovanky a samolepky.

              Počas dňa žiaci kreslili aj vyfarbovali obrázky s témou Zeme, jej krásy a ochrany. V ŠKD si zahrali hru Riskuj- na tému Deň Zeme, v ktorej si preverili svoje vedomosti o prírode a triedení odpadu.

              Druháci sa po vyučovaní stretli na školskom dvore a vybrali sa spolu vyčistiť od odpadkov časť prírody v obci a jej okolí. Boli nadšení, snažili sa vyhľadať a pozbierať toho čo najviac. Hoci ich vyrušil dážď, vyzbierali toho dosť, čím určite pomohli našej Zemi. Veríme, že svoje ochranné ruky budú držať nad našou planétou aj počas ďalších dní a rokov. A budú príkladom pre ostatných.

              (M. Krajčíková)​​​​​​​

              Škôlkari vytvorili posádku, ktorej tiež záleží na našej planéte a jej čistote. Zahrali sa na ochranárov a na vychádzke do blízkeho okolia čistili a zbierali predmety, ktoré do prírody nepatria.

              (MŠ)

            • Zápis do materskej školy pre školský rok 2022/2023

            •  

              Riaditeľka ZŠ s MŠ Fraňa Madvu Nitrianske Sučany oznamuje rodičom, ktorí majú záujem umiestniť svoje dieťa do materskej školy v školskom roku 2022/2023, že zápis detí do MŠ sa uskutoční 16. mája 2022 v čase od 10,00 hod. do 15,30 hod. Pre deti, ktoré dovŕšia do 31. augusta 2022 päť rokov veku, je predprimárne vzdelávanie v zmysle platnej legislatívy povinné a rodičia sú povinní ich do materskej školy v danom termíne prihlásiť. Tieto deti budú prijímané do materskej školy prednostne.

              V prípade zvýšeného záujmu zákonných zástupcov sú určené ostatné podmienky prijímania detí do MŠ nasledovne:

              • dieťa, ktoré do 31. 8. príslušného kalendárneho roku nedovŕši 5 rokov veku, ale jeho zákonní zástupcovia požiadajú o plnenie povinného predprimárneho vzdelávania,
              • dieťa, ktorého súrodenec plní povinné predprimárne vzdelávanie v materskej škole,
              • dieťa, ktorého súrodenec už navštevuje materskú školu,
              • ostatné deti podľa veku od staršieho k mladšiemu.

               

              Deti sa do materskej školy prijímajú na základe písomnej žiadosti zákonných zástupcov. Žiadosť o prijatie sa odporúča vyplniť online formou  elektronickej prihlášky dostupnej na hlavnej stránke školy od 2. 5. 2021. Vyplnenú, vytlačenú, podpísanú prihlášku (oboma rodičmi) je potrebné spolu s potvrdením od detského lekára o zdravotnej spôsobilosti dieťaťa priniesť osobne do materskej školy v deň konania zápisu alebo zaslať poštou (e-mailom) na adresu školy do uvedeného termínu. Ak ide o dieťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami, zákonný zástupca predloží aj vyjadrenie príslušného zariadenia poradenstva a prevencie a odporučenie všeobecného lekára pre deti a dorast. 

               

              Bližšie informácie a potrebné tlačivá v súvislosti s prijímaním detí do MŠ nájdete na webovej stránke https://zsmsns.edupage.org/   v sekcii Materská škola – Informácie pre rodičov – Prijímanie detí.

            • Veľkonočné tradície

            • Šibem, šibem, šibi ryby,

              môj korbáčik nemá chyby.

              Ešte vody trošička,

              daj vajíčko z košíčka.“

              Pred sviatkami Veľkej noci sme si nastávajúce dni pripomínali v škole počas vyučovania rôznymi veľkonočnými úlohami, obrázkami, prezentáciami, rozprávaním o zvykoch v našich rodinách...

              Aj s pani vychovávateľkou v ŠKD vyrábali deti veľkonočných zajačikov a  maľovali vajíčka. Žiaci, ktorí mali záujem a chuť, si mohli vyskúšať zdobenie vajíčok aj po vyučovaní. Sústredene „bodkovali“ ornamenty a kvetinky. Každý sa snažil čo najviac, ale museli byť veľmi opatrení, aby si tieto krehké tradičné dekorácie nerozbili. Niektorým sa to veru aj stalo, ale nevadí. Vyskúšali si techniku a budúci rok sa pokúsia o zdobenie znova.

              Všetci žiaci sa s radosťou v stredu rozbehli na prázdniny, ktoré nám ubehli rýchlo. Chlapci vykúpali a vyšibali dievčatá a ženy a zajtra všetci s jarným elánom zasadnú do školských lavíc.

               

              (M. Krajčíková)

               

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Fraňa Madvu Nitrianske Sučany 352
      • +421 917 750 015
      • Nitrianske Sučany 352 97221 Nitrianske Sučany Slovakia
      • IČO: 42020131
      • DIČ: 2022300148
      • Telefón MŠ: 0917 750 120
      • Telefón ŠJ: 0910 890 190
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje