• Novinky

          • Školské kolo Hviezdoslavov Kubín 2024
            • Školské kolo Hviezdoslavov Kubín 2024

            • Hviezdoslavov Kubín je celoštátna postupová súťaž a prehliadka v umeleckom prednese poézie a prózy.
              Umelecký prednes je prostriedkom na vyjadrenie vlastných pocitov, záujmov, názorov a postojov prostredníctvom vlastného rečového prejavu. Osobnostná a estetická sebaprezentácia na verejnom vystúpení vedie deti k rozvíjaniu  predstáv, emócií, myslenia a k zdokonaľovaniu  reči, výrazu i kontaktu s publikom.

              V I. kategórii súťažili v našej škole žiaci 2. – 4. ročníka. S pomocou pani učiteliek, ale aj rodičov a príbuzných, sa deti pripravovali na výrazný prednes pripraveného textu – poézie alebo prózy. V každej triede prebehli triedne kolá súťaže. Najlepší recitátori postúpili do školského kola, ktoré prebehlo 27. februára 2024. V školskom kole sa súťažne predstavilo 14 recitátorov. Všetci sa veľmi snažili a porota nakoniec vyhlásila víťazov.

              POÉZIA:

              1. MIESTO:            Denisa  Macková  4.r.

                     2. MIESTO:            Klara     Silvestri     2.r.

                     3. MIESTO:            Adela     Kraková    4.r.

              PRÓZA:

              1. MIESTO:            Michal   Vajda          4.r.

                    2. MIESTO:            Natália   Šmýkalová  3.r.

                    3. MIESTO:            Karin      Jančichová  3.r.

               

              Ďakujeme zástupcom ZRŠ za pripravené odmeny a diplomy :)  .

              Hoci súťaž je ešte nie je súťažne určená žiakom 1. ročníka, ale naši prváci nezaháľali a tiež sa pripravovali na svoje „skúšobné“ vystúpenie, ktoré doplnilo naše školské kolo súťaže. Predniesli veľmi pekné a niekedy aj dosť dlhé texty. A viacerým sa darilo veľmi dobre.

               

              Všetkým súťažiacim ďakujeme a víťazom blahoželáme!!!

               

              Mgr. M. Krajčíková

          • Spomienka na školské Fašiangy :)
            • Spomienka na školské Fašiangy :)

            • Na konci fašiangového obdobia už tradične naše školské triedy zaplnili rôznymi karnevalovými postavičkami. Tie si sadli do školských lavíc a behali po školských triedach, dokonca nakukli aj do materskej školy a zaspievali si aj v jedálni.

              V triedach sme videli víly, bojovníkov, vojakov, mačičky, psíka, leoparda, maliara, pána jesene, čarodejníkov, víly, tigríka, zajačika, šaška, indickú tanečnicu, futbalistov...ba aj mocného Hulka! Bolo veru veselo, veď aj pani učiteľky dostali rôzne podoby – šašovia, karate majster, kovboj, jednorožec, čertisko! Takže žiadne veľké učenie sa v utorok pred Popolcovou stredou nekonalo...len tak,veselo, zľahka a radostne.

              Všetci spolu sme vytvorili fašiangový sprievod a za zvukov veselej hudby a spevu sme putovali po škole, potom do materskej školy a jedálne, kde sme si zaspievali tradičné Fašiangy, Turíce, Veľká noc príde.....aby bolo všetkým jasné, že príde a že kus slaninky visí niekde v komore.

              A teraz už budeme čakať na veľkonočné prázdniny J .

          • DETSKÝ KARNEVAL
            • DETSKÝ KARNEVAL

            • Rodičovské združenie pri ZŠ s MŠ Nitrianske Sučany pozvalo všetky deti a žiakov našej ZŠ s MŠ na detský karneval do Kultúrneho domu Nitrianske Sučany.

              Sľúbili zaujímavý program s prezentáciou masiek, tanečnú zábavu, vyhodnotenie s odmenou najkrajšej ručne vyrobenej masky, tombolu s hodnotnými cenami, fotokútik a  malé občerstvenie.

              Keďže  zástupcom   rodičov sa podarilo už vypracovať na   tímovo spolupracujúcu a produktívne zmýšľajúcu skupinu, akcia splnila všetky očakávania. Ani v tomto roku nechýbalo prekvapenie, ktoré pritancovalo a roztancovalo všetky masky. Šašovia sa len tak hemžili medzi čarodejnicami, princeznami, vílami, Elfkami, Zúbkovou vílou,  anjelikmi, či všakovakými zvieratkami. Autá od výmyslu sveta sa pokúšal riadiť blikajúci semafor. Horiaci krb sledoval  zo svojho vytuningovaného auta vzorný požiarnik, aby mohol zasiahnúť, keby niečo... Žiadny problém, ak Vám došla energia, poslúžil automat na sladkosti. Vojaci, policajti a Batman strážili kozmetickú skrinku plnú šperkov. Bola tam aj múmia, či iné strašidlá, no nikto sa nikoho nezľakol, pretože mali všetci super náladu. Spoločne tancovali a zabávali sa. A tak to má byť! Motiváciou bola  síce tombolová šťastena, no zmyslom celej akcie bolo SPOLOČNE rozohniť zmysly, zdieľať radosť, smiech, zažiť prekvapenia.

               Naše deti posielajú veľké ĎAKUJEM všetkým sponzorom najmä Aquapark Trnava, ale hlavne svojim trpezlivým, ochotným, nekonečne obetavým rodičom, či p. učiteľkám.

              ( V.Habrmanová)

            • Jubilejný 15. ročník VŠETKOVEDKA

            • "Veľký súboj o najmúdrejšieho medzi najbystrejšími" 

              Aký titul si odniesli  z celoslovenskej vedomostnej súťaže záujemci z našej skoly?

              V tomto šk.roku sa zapojilo do súťaže 26 detí, čo je viac ako polovica žiakov našej školy. Aj tento údaj dokazuje, že spomínaná súťaž patrí medzi najobľúbenejšie. 19 žiakov získalo titul Všetkovedkov učeň a 7 žiakov titul VŠETKOVEDKO. O výrazný úspech sa postarali aj naši prváci, ktorí mali  v tomto roku celkovo premiéru.

              Aby získal niekto titul VŠETKOVEDKO, musel sa zaradiť medzi 30% najúspešnejších spomedzi uchádzačov z celého Slovenska (32 076 detí z 1. až 4. ročníka).

              Blahoželáme:  Všetkovedkom PRVÁČIKOM   1. Oliver Andrášek

                                                                                       2. Simonka Pipíšková

                                                                                       3. Naďa Bartíková, Veronika Machová, Matúš Mihálik

                                                               DRUHÁČKE   19. miesto Sofi Vetráková

                                                               ŠTVRTÁKOVI 37. miesto Tomáško Miklaš

              Všetci súťažiaci získali diplomy a darčeky (podľa výsledkov- ceruzky, reflexné prívesky, tunelové šatky). A už teraz sa tešia na ďaľší ročník.

              (koordinátor Talentídy Mgr. Viera Habrmanová)

                                         

               

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou Fraňa Madvu Nitrianske Sučany 352
        • +421 917 750 015
        • Nitrianske Sučany 352 97221 Nitrianske Sučany Slovakia
        • IČO: 42020131
        • DIČ: 2022300148
        • Telefón MŠ: 0917 750 120
        • Telefón ŠJ: 0910 890 190
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje