• Novinky

          • Školské kolo Hviezdoslavov Kubín 2023
            • Školské kolo Hviezdoslavov Kubín 2023

            • Hviezdoslavov Kubín je celoštátna postupová súťaž a prehliadka v umeleckom prednese poézie a prózy, v tvorbe recitačných kolektívov a divadiel poézie detí, mládeže a dospelých. Je najstaršou a najprestížnejšou súťažou v umeleckom prednese a vrcholným podujatím, ktoré vytvára a formuje kultúru slovenského národa.


              Umelecký prednes je prostriedkom na vyjadrenie vlastných pocitov, záujmov, názorov a postojov prostredníctvom zvolených literárnych textov a vlastného rečového prejavu. Osobnostná, názorová a estetická sebaprezentácia na verejnom vystúpení vedie deti k rozvíjaniu  predstáv, emócií, myslenia a k zdokonaľovaniu  reči, výrazu i kontaktu s publikom.

              Tento rok prebieha už 69. ročník súťaže.

              V I. kategórii súťažili v našej škole žiaci 2. – 4. ročníka. S pomocou pani učiteliek i príbuzných sa pripravovali na prednes pripraveného textu – poézie alebo prózy. Ale ani prváci nezaháľali a tiež sa pripravovali na svoje milé vystúpenie, ktoré otvorilo školské kolo súťaže. 

              V školskom kole sa súťažne predstavilo 10 recitátorov poézie a 6 recitátorov prózy. Všetci sa veľmi snažili a porota nakoniec vyhlásila víťazov.

              POÉZIA:

              1. MIESTO:        Sára   Fodorová 4.r. – postupuje do okresného kola

              2. MIESTO:           Martina   Pipíšková 4.r.

              3. MIESTO:           Alex   Kalinay  3.r.

               

              PRÓZA:

              1. MIESTO:        Damian  Kmeť 4.r. - postupuje do okresného kola

              2. MIESTO:           Stella  Silvestri 4.r.

              3. MIESTO:           Sebastián   Boháč 3.r.

               

              Všetkým súťažiacim ďakujeme a víťazom blahoželáme!!!

               

              (Mgr. M. Krajčíková)

               

            • Uvítanie detí do života

            • Aj najväčší básnik sotva nájde výraznejší a presvedčivejší symbol ľudského šťastia, ako sú blaženosťou svietiace oči matky a otca pri pohľade na svoje novorodeniatko. Svojou láskou mu dali život, aby odovzdali posolstvo existencie ľudského rodu ďalšej generácii.

              V našej obci sa 8.februára uskutočnilo  uvítanie detí do života. Tohto slávnostného  aktu sa zúčastnili aj žiačky zo ZŠ s krátkym programom. Neskrývali radosť z malých batôžkov, ktoré ani sa nenazdajú a budú s piesňami a básničkami vítať ďalších malých človiečikov.

          • Fašiangová nálada......Fašiangový deň v škole..... :)
            • Fašiangová nálada......Fašiangový deň v škole..... :)

            • V mesiacoch január a február sme si aj v škole vytvárali fašiangovú náladu. Žiaci na hodinách výtvarnej výchovy kreslili maľovali, modelovali vystrihovali aj lepili rôzne fašiangové masky a obrázky. Krásne a veselo nám vyzdobili triedy, ŠKD, chodbu i schodište. Usmievali sa na nás šašovia, zvieratká, mračili sa čerti i vodníci, dokonca po nás pokukoval aj Avatar.

              Posledný piatok pred Popolcovou stredou sa triedy zaplnili zvláštnymi žiakmi. V škole bol Fašiangový deň! Vyučovanie prebiehalo v maskách a žiakov chodili učiť Šmolkovia. Dokonca aj riadenie školy si vzal do rúk Tatko Šmolko. Celá fašiangová chasa bola navštíviť aj menších kamarátov v materskej škole a potom sa presunula do telocvične. Tu sme sa spoločne zabavili, zatancovali si a odmenili 5 masiek, ktoré nás zaujali svojou prípravou.

               

               (M. Krajčíková)

              Fašiangový deň :) .............

            • KARNEVAL 2023

            • Čo by to bolo za fašiangové obdobie bez masiek.  A ako by to bolo, keby sa  masky nemohli predviesť na karnevale. A nie obyčajnom, pretože okrem masiek medzi deti  s piesňou a tancom zavítali aj Šmolkovia. Ujo Bublina predviedol veľkolepú šou, Mickey Mouse sa postaral o tombolu. A veselé animátorky o tanečnú zábavu. Šmolkovia ťažko preťažko zvládli vybrať spomedzi všetkých tie najzaujímavejšie doma zhotovené masky. A kto neprišiel ako maska, určite sa ňou stal, pretože ich vyčarovala  farbičkami na tvár šikovná Terezka. Každy pridal ruku k dielu, či už pohostením,  výzdobou sály, alebo cenou do tomboly.  Rodičia z MŠ a ZŠ sa môžu pochváliť ďaľšou vydarenou akciou. Že sa deti dosýta zabavili, dokazujú šťastné tváre zachytené na fotkách.

              (V. Habrmanová)

            • Titul VŠETKOVEDKO zavítal aj k nám.

            • Nie každý sa môže hrdiť takýmto titulom. Musí splniť nasledovné podmienky: Nebáť sa preukázať všeobecné znalosti, pretaviť ich do hľadaní súvislosti a zároveň patriť medzi 30% naúspešnejších riešiteľov vo svojej kategórii na Slovensku.

              Titul "VŠETKOVEDKO - najmúdrejší medzi najbystrejšími" získal MIŠKO VAJDA z 3.ročníka.

              Ostatní zúčastnení - Lea, Maroš, Robin, Karin, Sebastián, Laura, Patrik obdržali titul "Všetkovedkov učeň", pretože sa tiež zaradili medzi úspešných riešiteľov. Odmenou im neboli len diplomy, špeciálne ceruzky, pre najlepšieho tričko, no hlavne dobrý pocit z výkonu.

              Srdečne blahoželáme!

              (šk. koordinátor Talentídy V. Habrmanová)

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou Fraňa Madvu Nitrianske Sučany 352
        • +421 917 750 015
        • Nitrianske Sučany 352 97221 Nitrianske Sučany Slovakia
        • IČO: 42020131
        • DIČ: 2022300148
        • Telefón MŠ: 0917 750 120
        • Telefón ŠJ: 0910 890 190
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje