• Novinky

            • Vianočné trhy 2022

            • Po niekoľkoročnej odmlke sa  väčšine z nás  priam zažiadalo opäť spoločne zdieľať adventný čas. Čas očakávania, súdržnosti, prajnosti. Čas, kedy viac ako inokedy dávame. A to  nielen hmotné dary, ale aj svoju energiu, obetujeme svoje osobné voľno,  pomáhame si navzájom.  Viac ako inokedy veríme v dobro a posielame ho ďalej. O tomto všetkom boli aj tohtoročné Vianočné trhy.

              Veľké uznanie patrí všetkým rodičom, ktorí.....podporili či už sponzorskými darmi, zakúpením potrebných surovín, napečením dobrôt, pomocou a účasťou v stánku a v kuchyni, ako aj štedrými finančnými darmi. Je pekné vedieť, že sme tu jedna veľká rodina, ktorá sa dokáže zomknúť, spojiť sily a pomôcť tam, kde je to možné a potrebné, pretože veríme, že čo do detí investujeme, to sa nám mnohonásobne v živote vráti....obrovské ĎAKUJEM nielen od organizátorov (rodičov), ale aj  od učiteľov Vašich detí.

              (Mgr. V.Habrmanová) 

               

               

               

               

               

          • „Mikulášske   učenie“  a  zabávanie
            • „Mikulášske   učenie“  a  zabávanie

            •  

              Dobrý biskup Mikuláš prechádzal našou krajinou niekoľko dní, aby stihol potešiť a obdarovať všetky dobré deti. Aj v Nitrianskych Sučanoch sa zastavil už v sobotu. Ale jeho odkaz zostal v našej škole dlhšie a tak sme si 6.12. na počesť jeho menín spravili niekoľko „mikulášskych“ aktivít, ktoré sme našli v adventnom kalendári.

              Pozreli sme si tradičnú kreslenú rozprávku Prišiel sv. Mikuláš. Prečítali sme si text o tom, kto je sv. Mikuláš a spolu deti vypracovali poučné i zábavné úlohy. Dokonca sme si aj rozhýbali kosti pri tancovačke „Rohy, kožuchy, kopytá, chvostík“. Žiaci sa zabavili a trošku si oddýchli pri hre s kockami a kreslením „Kreslíme si Mikulášov“, čakali, komu sa podarí nakresliť celú tvár Mikuláša. Iní si pri mikulášskej osemsmerovke vyskúšali svoju pozornosť a šikovnosť.

              Boli to spoločne príjemne strávené chvíľky v triedach. Tradície nám pripravili príjemne strávený deň.

              (Mgr. M. Krajčíková)

          • Vianočné vystúpenie ZŠ s MŠ na školskom dvore
            • Vianočné vystúpenie ZŠ s MŠ na školskom dvore

            • V sobotu 3.12.2022 bol školský dvor plný vianočnej nálady!

              Krásne vyzdobené nové drevené pódium, na pódiu kreslo pre Mikuláša, stromček a mikrofóny, na dvore vianočné trhy, svetielka, vo vzduchu vianočná hudba, vôňa punču, medovníkov...občania v rozhovoroch, rodinky s vysmiatymi deťmi...a pani učiteľky zo škôlky a školy so svojimi deťmi.

              Všetky deti sa chystali ukázať Mikulášovi a svojim príbuzným, čo si pre nich pripravili. Veď tomu venovali veľa hodín času a snaženia.

              Po úvodnom slove pani riaditeľky školy všetci privítali aj Mikuláša s anjelom a čertom. Pán farár sa so všetkými v úvode pomodlil, Mikuláš sa prihovoril a potom „priletelo“ na pódium veľa malých krásnych anjelikov z MŠ. Na cestu si aj svietili  a zaspievali o vianočnej rozprávke.

              Štvrtáci boli sprievodcami programu školákov, ohlasovali, recitovali i želali a spievali...S vianočným pečením všetkým „pomohli“ tretiaci. V kuchárskych čiapkach a s vareškami si zatancovali „vo vianočnej pekárni“ a  všetkým v závere nadiktovali recept na šťastné a veselé Vianoce. Prváčikovia s druhákmi pripomenuli udalosti vianočného zázraku. Množstvom veršov, želaní a vinšov, ktoré sa krásne naučili, priblížili zázrak zrodenia Lásky pre nás všetkých. Popriali do všetkých domov a rodín pokoj, dobro a rodinnú pohodu. Celý program bol poprepletaný koledami v podaní všetkých žiakov školy a zakončený vianočnou Tichou nocou.

              Všetkým deťom potom svätý Mikuláš so svojimi pomocníkmi porozdával sladké balíčky a pokračoval na svojej dlhej ceste potešiť ďalšie detské srdiečka. 

              Ďakujeme škôlkarom, školákom i pani učiteľkám za krásny program, ktorý občanom obce pripravili a predviedli!

              (Mgr. M. Krajčíková)

          • Rozlúčka  s   jesennou  výstavkou ...
            • Rozlúčka s jesennou výstavkou ...

            • Prvé mesiace školského roka prežívame v najfarebnejšom ročnom období - v jeseni. Táto časť roka je bohatá na farby a na množstvo plodov, ktoré nám ponúka naša príroda. Je to každoročne pre nás príležitosť spestriť a okrášliť si priestory školy.

              Preto aj tento rok sme zrealizovali výstavku KRÁSY  JESENE. Vďaka nej si žiaci mohli rozvíjať nielen svoju fantáziu, umelecké cítenie, ale aj zručnosti pri tvorbe rôznych dekorácií.

              Snažili sa na hodinách výtvarnej výchovy, pracovného vyučovania, ale aj na triednických hodinách.

              V posledný novembrový deň sme výstavku ukončili, deti odmenili ovocným džúsom a najaktívnejších dekoratérov aj drobnou pamiatkou.

              Ďakujeme všetkých šikovným  deťom!

              Niektoré deti boli aktívne aj doma a za pomoci svojich blízkych v rodine vytvorili zaujímavé a originálne dielka, ktoré priniesli do školy, aby sa mohli nimi potešiť aj ostatné deti a zamestnanci školy.

              (Mgr. M. Krajčíková)

               

               

            • Medzinárodný DEŇ TOLERANCIE .... v škole

            • Medzinárodný deň tolerancie - 16. november je významnou príležitosťou poukázať na  rôznorodosť ľudského bytia a rešpektovanie ľudských práv. 

              Jednostranné a stereotypné vnímanie sveta podnecuje spoločnosť nielen k individuálnej, ale aj ku kolektívnej neznášanlivosti. História nám ukazuje mnoho príkladov, kedy netolerancia spôsobila katastrofy a utrpenia. 

              Tolerancia spočíva v uznaní všeobecných ľudských práv a základných slobôd iného človeka, v rešpektovaní bohatstva a rozmanitosti kultúr.

              Počas druhej polovice novembra sme so žiakmi zrealizovali niekoľko aktivít, aby sme im priblížili túto dôležitú hodnotu. Pozreli sme si krátke videorozprávky a spoločne si zažili aktivity, počas ktorých deti spoznávali svoje záujmy, potreby, názory, uvedomovali si rozmanitosť detí v triedach. V rámci hry si všímali potreby iných spolužiakov, prezentovali svoj názor, učili sa spolupracovať. Spolu si aj oddýchli a zabavili sa.

               

              (Mgr. M. Krajčíková)

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou Fraňa Madvu Nitrianske Sučany 352
        • +421 917 750 015
        • Nitrianske Sučany 352 97221 Nitrianske Sučany Slovakia
        • IČO: 42020131
        • DIČ: 2022300148
        • Telefón MŠ: 0917 750 120
        • Telefón ŠJ: 0910 890 190
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje