• Novinky

            • Uvítanie detí do života

            • Narodenie dieťaťa je najsilnejším okamihom v živote rodičov, radostnou chvíľou pre celú rodinu a taktiež významná udalosť pre obec. V našej obci sa v stredu 21.9. 2022 uskutočnilo  uvítanie detí do života. Tohto slávnostného  aktu sa zúčastnili aj žiaci zo ZŠ s krátkym programom. Neskrývali radosť z malých batôžkov, ktoré ani sa nenazdajú a budú s piesňami a básničkami vítať ďalších malých človiečikov.

            • Európsky týždeň mobility

            • Tento týždeň nám začal Európsky týždeň mobility. Hneď prvý deň nás trošku zradilo počasie, ale ani to nezabrzdilo odhodlanosť našich žiakov, zapojiť sa a prísť do školy na bicykloch, kolobežkách, alebo peši.

              Aj preto naše pani učiteľky pripravili malé súťaže, kde žiaci si mohli predviesť jazdu zručnosti, v ktorej ukázali, že aj oni sú plnohodnotnými účastníkmi cestnej premávky. Čo to sa dozvedeli aj o dodržiavaní pravidiel cestnej premávky,ako byť disciplinovaní a ohľaduplní voči ostatným účastníkom na vozovke a mimo nej. Pani učiteľka názorne predviedla pokyny policajta, ktoré by každé dieťa malo poznať.

              Veríme, že v priebehu celého ťýždňa sa ešte vo väčšom množstve zúčastníme a podporíme túto zmysluplnú kampaň. :-)

            • Didaktické hry v prírode

            • Začiatkom školského roka sa žiaci ZŠ zúčastnili didaktických hier v našej obci. Prvoradým cieľom bolo pozorovať okolitú prírodu. Tu sme najviac pozorovali v našom Háji, kde si žiaci mohli prakticky zopakovať poznatky, ktoré nadobudli edukáciou v predošlom školskom roku.

              Túlaním sa po obci nás naše kroky zaviedli do športového areálu futbalového klubu, kde sme si dali zaslúžený odpočinok. Po naplnení našich brušiek sme mali pripravený športovo- pohybový program.

              Naši žiaci sa rozdelili do dvoch družstiev a rozdali si to vo futbalovom zápase, ktorý bol ukončený jedenástkovým rozstrelom. Následne si žiaci mohli individuálne zahrať rôzne hry, ako skákanie cez švihadlo, hranie kolkov a dievčatá nám predviedli menšiu akrobáciu na zábradlí.

              Počas prestávky medzi hrami si žiaci zahrali puzzle, ktoré ich učilo k poznávaniu živočíchov a rastlín.

              Na záver sme si zasúťažili v netradičnej hre, kde sa družstvá predbiehali v tom, ktoré družstvo vytvorí najrýchlejššie a najdlhšiu šnúru z mikín.

              Spokojní a unavení žiaci sa na obed vrátili plné zážitkov a radosti, že sme zmysluplne strávili jeden teplý, slnečný, septembrový deň. :-)

          • ,,Do školy na bicykli“
            • ,,Do školy na bicykli“

            •  

              Vystúpme z áut a poďme pešo, či na bicykli alebo kolobežke.

              Jedným z cieľov výchovy a vzdelávania našej materskej školy je ,,Rozvíjať zdravý životný štýl uskutočňovaním pravidelných pohybových aktivít“.

              Vytvorili sme celoročnú motivačnú výzvu pre našich malých i veľkých a tou je spôsob dochádzania detí a učiteľov do škôl. Tento spôsob je dôležitý pre naše zdravie, ale aj pre zdravie našich miest a obcí, v ktorých chceme dýchať čistejší vzduch a pohybovať sa bezpečnejšie. Cieľom výzvy je propagovať zdravé a ekologické spôsoby dopravy do škôl, ako bicyklovanie, kolobežkovanie či chôdzu.

              Úlohou každého dieťaťa, ktoré príde do materskej školy, bude denne oznamovať svojej učiteľke spôsob jeho príchodu z miesta bydliska. Do označených nádob s dopravnými prostriedkami vhodí korálku, ktorou prispeje k plneniu výzvy. Mesačnou kontrolou a porovnávaním počtu korálok v nádobách, tak budú deti motivované k zdravému dochádzaniu do škôlky. Na konci školského roka si spoločne vyhodnotíme úspešnosť tohto ,,projektu“.

              Vytvárajme spolu prostredie, v ktorom je cesta do školy bezpečná a zábavná.

            • Brány škôl sa otvorili

            • ...a tak sme otvorili ďalší školský rok 2022/23, konečne bez rúšok a obmedzení. Úvodnú sv. omšu celebroval náš pán farár Marek Virág za sprievodu krásnych piesní našich školákov. Po presunutí na školský dvor sme si vypočuli štátnu hymnu a postupne sa nám prihovorili p. riaditeľka  a p. starosta.

              Žiakom, rodičom a zamestnancom školy želáme krásny a úspešný školský rok!

            • Priateľská návšteva v Bohdíkove

            • Sme radi, že v tomto roku, po Covidovej odmlke, sa mohlo  opäť uskutočniť  stretnutie občanov dvoch malebných dediniek - Nitrianske Sučany (SR) a Bohdíkov (ČR). Poslednú víkendovú sobotu pred otvorením nového školského roka, vycestovať na Moravu, si nenechali ujsť ani p. učiteľky z MŠ a ZŠ. Ďakujeme nášmu p. starostovi, ktorý zorganizoval dané stretnutie. Poďakovanie a uznanie patrí p. starostovi z Bohdíkova, ktorý  spolu so svojimi vernými občanmi pripravili pre Sučancov bohaté občerstvenie, prehliadku nového obecného úradu, novovybudovanej knižnice, či hasičskej stanice. Nás, pedagogických pracovníkov "uniesli" p. učiteľky z MŠ Bohdikov, Raškov a ZŠ Bohdíkov, aby sme sa mohli zoznámiť s ich Komunitnou školou, krásnymi priestormi,  či inšpiratívnymi metódami vo výchovno- vzdelávacom procese v  ich MŠ a ZŠ. Každým stretnutím sa družobné vzťahy oboch dedín prehlbujú a navzájom obohacujú o nové dojmy, preto aj problémy dnešnej doby môžme stráviť o čosi ľahšie.

              Načrite s nami do spomínanej atmosféry. Už teraz sa tešíme na budúcoročné stretnutie u nás v Nitrianskych Sučanoch.

              MŠ Bohdíkov a MŠ Raškov ( malotriedky) -  Prírodne tematické vzdelávacie, oddychové, či pracovné triedy pre najmenších.

              ZŠ Bohdíkov (1.- 5r.) Lezecká stena, multifunkčná telocvičňa, hudobná miestnosť, výtvarná miestnosť, učebňa v  krytom altánku.....

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou Fraňa Madvu Nitrianske Sučany 352
        • +421 917 750 015
        • Nitrianske Sučany 352 97221 Nitrianske Sučany Slovakia
        • IČO: 42020131
        • DIČ: 2022300148
        • Telefón MŠ: 0917 750 120
        • Telefón ŠJ: 0910 890 190
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje